pondělí 11. listopadu 2013

Vánočně Nevánoční prostírky

Dobrý den , zdá se, že jsem se opět dostala svého tempa na šití , ale to se opravdu jen zdá. Mám pocit, že nestíhám a hlavně nešiji tak rychle jako dřív, ale o to si to teď víc užívám. Postup na tyto prostírky jsem našla na facebooku , a tak se mi líbily, že jsem se musela opičit i v provedení. Vánočně nevánoční kolekce látek Marmelade od Moda fabrics - v závěru tohoto příspěvku najdete i to jak velké kousky si máte nařezat - postup už určitě zmáknete samy. Velikost prostírek po ušití a olemování je 9,5 x 6,5 palce.
bílá kolem stromečku 2x 2 x 2 3/4 palce 2x 2 x 2 1/2 palce 2x 2 x 2 palce stromeček vše jedenkrát 2 x 3 1/2 palce 2 x 4 palce 2 x 5 palce kmen a bílá okolo 2 x 2 x 2 1/4 palce 2 x 1 1/2 palce - kmen velký čtverec s odšitými rohy 4 x 2 x 2 palce - na odšité rohy 5 x 5 palce obdélníček pod čtvercem 2 x 5 palce

sobota 9. listopadu 2013

Winter a Winter Moon

Dobrý večer , či den , podle toho kdy se ke mě přijdete podívat. Další " projektík " se kterým se jdu uložit na svůj blog jsou prostírky. Výšivka je ruční a vyšívám perlovou nití zn. Puppet. Jsou pěkné leskle a kvalitní. No a látky, tak tady jsem šáhla pouze po zahraničních látkách . A hlavně ten kdo mě už maličko zná a ví kdo je ta moje " modla " tak pozná že v prostírkách mám i její látky. Sice jich je tam málo ale jsou . Ano je to Lynette Anderson. Když už jsem nepoužila její výšivky použila jsem alespoň malinko její látky. Prostírky jsou zhruba 30 x 40 cm velké.